Je bent niet verplicht om je zorgverzekering te betalen, dit is hoe je dat voor elkaar krijgt!

Het is heel simpel, het gaat om een groep gemoedsbezwaarden.
Enkele duizenden inwoners van Nederland hebben principiële bezwaren tegen verzekeringen op grond van hun levensbeschouwing. De Nederlandse wetgever houdt daar rekening mee en kan vrijstelling geven voor verplichte verzekeringen. De groep waar het om gaat staat bekend als “gemoedsbezwaarden”

Het enige wat je hoeft te doen is deze vrijstelling indienen bij SVB (sociale verzekeringsbank). Hiermee moet je dan als werkende iets meer belasting betalen, en dat geld gaat naar een rekening speciaal voor jou en je gezin. Mocht jij, of je gezin zorg nodig hebben, dan kun je vanuit dat potje wat je hebt opgespaard je medische kosten declareren. Maar het is dus niet alleen je zorg waar je vrijstelling voor krijgt, maar ook de volgende zaken;
Ontheffing geldt voor de AWBZ, zorgverzekeringswet, AOW, ANW, Ziektewet, WAO, WIA en de WW. Je hebt dus geen enkele verzekering afgesloten voor jou en je gezin.


Zo betalen we in Nederland voor bepaalde medicijnen 30 keer meer dan wat ze betalen in Spanje

Wie goed is met rekenen kan zo zien dat dit op lange termijn enorm veel geld scheelt en daarnaast spaar je voor jezelf zonder dat er met je geld wordt gespeculeerd. In Nederland gaat om een groep van 15.000 gemoedsbezwaren, deze groep moet niet groter worden omdat dit ten koste gaat van de NL’se schatkist. Maar het is echt tijd dat er verandering moet plaatsvinden, want de eigen risico en de enorme hoge premie dat betaald wordt is afpersing door particulieren bedrijven die ervandoor gaan met de miljarden winsten. dit terwijl de zorg uit handen werd gegeven van de overheid aan het bedrijfsleven om het zo goedkoper en beter te maken, marktwerking noemen ze dat. Realiteit is dat het slechter en duurder is geworden. Zo betalen we in Nederland voor bepaalde medicijnen 30 keer meer dan wat ze betalen in Spanje. Dit terwijl de medicijnen precies hetzelfde zijn en van hetzelfde farmaceutische bedrijf. Daarnaast zijn behandelingen in Nederland ongelooflijk duur en is het verblijf voor 1 dag in een ziekhuis al gauw 1000euro. Niemand weet precies waarom deze kosten zo hoog zijn, maar ik kan jullie verzekeren dat dit is om mensen massaal te laten verzekeren tegen hoge premies. Want laten we eerlijk zijn, stel je nou eens voor dat de zorg beter en veel goedkoper zou worden, dan zou het overbodig zijn om een verzekering af te sluiten laat staan nog de eigen risico van 385euro betalen. Je kunt dan immers je zorg zelf betalen zonder moeite voor die ene keer in 10 jaar.

Voor degene die zeggen, ”Ja maar zorg is eenmaal duur” In België is de zorg niet alleen beter, maar ook nog eens letterlijk 10 keer goedkoper. Frankrijk en Duistland en zelfs Rusland doen het velen malen beter. In landen zoals Turkije is zorg zelfs gratis. Het ergste van alles is dat er 1000den Nederlanders ieder jaar voor kanker en MS naar het buitenland moeten uitwijken. De zorgverzekering betaald dat natuurlijk niet en daarbij is het om te janken dat een kwalijke ziekte zoals MS in Rusland serieuzer wordt genomen dan in Nederland. Een behandeling daar kost ongeveer 80.000euro in totaal en geeft je 75% kans tot slagen. Hier in Nederland willen ze niks te maken hebben met het genezen van burgers. Of wat dacht je van kinderen met kanker? Die moeten uitwijken naar Keulen, je weet wel een stad van onze buurland Duitsland waar kinderen tegen betaling van 60.000 euro 50% kans meer kans hebben op het overleven van bijvoorbeeld leukemie.


”Nederland, niet het land van de gele hesjes, maar van de roze”

Maar nee, je moet gewoon lekker je premie, eigen risico en veel medicijnen uit eigen zak betalen, want de verzekeraars en farmaceutische bedrijven mogen je dankzij hun lobbyisten leegzuigen. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, ”Nederland, niet het land van de gele hesjes, maar van de roze”

Post Author: Youness Ouaali

Geef een reactie