Marokkaanse man betrapt zijn vrouw op vreemdgaan.

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, als moslim man dien je soort van jaloezie en voorzichtigheid te hebben richting je vrouw. Natuurlijk is vertrouwen een basis in een huwelijk, maar dat vertrouwen moet wel steunen op gezond verstand en realiteit. Een vrouw is wel te vertrouwen, maar de omgeving waarin ze bevind zonder jou niet. Daarom snap ik heel goed dat er mannen zijn die het niet accepteren dat hun vrouwen alleen op stap gaan, of met vriendinnen. Elke keer wanneer ik dit bespreekbaar maak op facebook wordt het verwijdert en krijg ik een blok van 30 dagen. Het lijkt alsof je hier niet voor mag waarschuwen. Lees het onderstaande verhaal van getrouwde man die me dit ooit privé had gestuurd op m’n pagina ”De opinie” in 2017.

”Ik wil je mijn verhaal delen na de post van jou waarin je schreef dat vrouwen niet mogen werken. Ikzelf had er eerlijk gezegd ook moeite mee, maar moest wel. Want mijn salaris alleen was niet genoeg om ons gezin te onderhouden en met een salaris erbij zouden we het gemakkelijk kunnen redden. De kinderen waren ook nu een stuk ouder, 4 en 6 jaar en konden toendertijd ook bij oma of mijn zus. Na werk haalde ik de kinderen op en als mijn vrouw toendertijd eerder klaar was haalde zij de kinderen op. Ik moet zeggen dat dit echt heel goed werkte en hierdoor kregen we ook echt veel meer ruimte in onze budget.

Er zaten ook nadelen aan, het was best zwaar dat je na een dag hard werken thuis komt en nog moet beginnen met koken en huishouden, ook hier werden wij mee geholpen door mijn moeder, maar die kan gezien haar leeftijd dit niet ieder dag volhouden en dat wilde ik natuurlijk ook niet. Na een jaartje werk, want dat was eigenlijk de bedoeling, waren de schulden ingelopen. En met de tijd zou ik meer uren krijgen en vaste contract. Dat laatste gebeurde el hemdulilah ook waardoor mijn vrouw (nu ex) minder kon werken, of zelfs stoppen zoals we dat hadden afgesproken. En mijn vrouw wilde helemaal niet werken en zag het als noodzaak en die kon op het begin vooral niet wachten om te stoppen. Het gekke toen was eigenlijk al het overwerk, want als er iets was wat ze absoluut niet deed op het begin was het overwerk, dat vervloekte ze en dat bedrijf had genoeg andere die daar voor open stonden. En dit was al de eerste teken waar ik niets mee deed, het vaak moeten overwerken.

Nu misschien wat ongemakkelijke punt is de seks, wij hadden op een gegeven moment gewoon echt geen seks meer, soms gewoon 2 maanden helemaal niets en dat kwam doordat we beiden bekaf waren en teveel aan ons hoofd. En als we het hadden was het snel en zonder passie, alsof je niks had gedaan. Maar ik wilde haar niet nog meer belasten en eerlijk is eerlijk, zij werkte toen echt veel plus in het huishouden deed ze ook meer. Ik weet niet of ik dit als 2e teken had moeten zien dat ze dus nooit zin had, maar zoals ik al zei was dit goed te begrijpen. Ze werkte trouwens in een kantoor van een grote telecombedrijf. Mijn vrouw begon op een gegeven moment ook telkens anders te kleden, niet goedkoop qua bloot, maar gewoon veel nieuwe kleren en geurtjes en dit schreef ik dan toe aan het feit dat ze nu niet meer op het geld hoefde te letten. Dus ik liet het ook gaan en had er wel wat over gezegd betreft make-up en geur dat het volgens de islam buiten de deur niet mag en dan kreeg je 4 weken lang een woedende vrouw die keihard werkt en ons gezin probeerde te redden en bla bla bla en dat ik niet mag praten over ‘’halal en haram’’.

Maar de dag dat ik iets voelde in m’n maag, was de dag dat ik onze auto reed en een telefoon vond tussen de stoel en deur. Was een kleine telefoon en toen ik keek zag ik helemaal geen nummers, geen sms’sjes en ook geen gebelde nummers. Ik met m’n domme kop gelijk haar confronteren wat ze met een 2e telefoon deed en waarom ik daar niks van weet. Nou zoals vrouwen dat super goed kunnen draaide ze alles om dat ik haar niet vertrouw en zie als hoer terwijl ze alles had opgeofferd en dat het telefoontje van werk is die zij bij zich moet houden om bereikbaar te zijn. Want ze willen privé en zakelijk gescheiden houden. Ik voelde me best schuldig en dacht dat wat zij zei best logisch is en dat was het ook. Maar het gekke was dat ik nog steeds voelde dat er wat was, maar het kon net zo goed de duivel zijn die je gek maakt zei ik tegen mezelf.

Er ging weer een tijdje voorbij en toen gebeurde er ook iets raars, wij reden onderweg om boodschappen te doen en kreeg van achter groot licht, ik liet het gaan. Weer groot licht en ik kon het moeilijk zien omdat de achterraam donker is, dus ik dacht politie. Ik reed paar straatjes naar rechts en links, maar diegene bleef plakken en haalde ons toen in. Was gewoon een Nederlandse man die zich vergist had en doorreed nadat hij zag dat ik iemand anders was. Dit was misschien wel de grootste teken, maar achteraf is makkelijk praten. Mijn vrouw was lijkwit en ik moest stoppen, want ze moest overgeven. We dachten zwangerschap al was die kans klein, maar alles kan.

Daarna ging eigenlijk alles goed, ze begon wat later met werken en kon de kinderen naar school brengen en kwam dan wat later thuis en deed ik de kinderen ophalen. En nu ga ik jullie vertellen hoe klein de wereld kan zijn, ik deed iets wat ik normaal gesproken nooit deed en dat was haar bellen op werk waar ze een vaste lijn had. Toen ik belde kreeg ik iemand anders aan de lijn en die vertelde mij dat Zahra vrij was en pas overmorgen moest werken. Nu wist ik 100% dat ik al die tijd gelijk had. Wollah ik werd zo gek in m’n hoofd dat ik rondjes ging rijden en plan ging maken hoe ik moest aanpakken. Ik reed naar haar werk en vond haar auto en ben daar gaan wachten totdat ze afgezet zou worden. Maar ze kwam aanlopen en zag verder niemand anders en liet haar naar huis rijden. Thuis aangekomen was het de zwaarste moment van m’n leven, want je wilt het eruit gooien. Maar ik bleef stil en deed alsof ik me niet goed voelde en zij wilde al vroeg gaan slapen nadat ze snel iets had gekookt. Nog even met haar gepraat hoe laat ze moest beginnen morgen en ze mocht weer wat later beginnen. Ik voelde me echt vies naast haar, maar 1 ding wist ik zeker, ik ging van haar scheiden en deze hele situatie deed mij echt ziek worden, maar ik moest het zeker weten.

Volgende ochtend heb ik me ziek gemeld en deed ik alsof ik naar m’n werk ging, maar in plaats daarvan zat ik te wachten op haar werk. Grote kans dat ze daar haar auto ging parkeren en weer weg zou gaan. En dit gebeurde dan ook en dit keer zag ik al een auto op haar wachten voordat zij aankwam en daar stapte zij in, wollah die man kuste haar en wilde gewoon uitstappen en iets doen. Maar zij reden weg en ik achter hen aan totdat ze aankwamen bij een grote hotel. De man liep als eerste het hotel in en boekte blijkbaar een kamer. Zij liep na 5 minuten ook naar binnen en ik moest gewoon overgeven, de moeder van je kinderen met haar hoofdoekje en hakjes richting de hotel en toch denk je misschien is het iets heel anders. Ik liep rustig achter haar aan tot aan de gang van haar kamer en zag haar naar binnen lopen. Ik ga niet liegen, moest echt huilen en ging naar de wc en wist niet wat ik moest doen en het enige wat ik dacht, wollah in dit leven krijg je de rekening van alles wat je vroeger hebt gedaan als je daar geen oprechte spijt van hebt betuigt. Hierna ben ik naar de deur gegaan en heb ik er op geklopt, eerst wilde ze niet open doen en ik bleef kloppen totdat die man opendeed (zelfde man die groot licht gaf, hij herkende haar auto) Ben filmend naar binnen gegaan met mijn telefoon terwijl ze daar naakt in bed lag, haar gezicht vergeet ik nooit meer en haar tranen ook niet.

Voor iedereen die denkt dat dit alleen bij mij heeft plaatsgevonden, wollah ik heb 3 huwelijken kapot kunnen maken met wat mijn ex mijn allemaal vertelde over andere getrouwde vrouwen op werk. Alsof ik het dan minder erg zou vinden aangezien zij niet de enige was die vreemdging. Je zult schrikken van het aantal. En of je vrouw bid, hoofddoek draagt en zelfs meehelpt in de vrouwengroep van moskee, want dat deed mijn ex ook, het zullen vrouwen blijven die je strak moet leiden omdat het van nature domme emotionele wezens blijven.”

Wat vinden jullie over vrouwen en werk en waar liggen de grenzen?

Post Author: Youness Ouaali

6 reacties op “Marokkaanse man betrapt zijn vrouw op vreemdgaan.

  mebaba

  (19/05/2019 - 18:21)

  Enigma schreef:
  mei 18, 2019 om 7:35 pm
  “ps, Vrouwen die werken zijn niet het probleem….Ze gaan overal vreemd en niet alleen op kantoor.”

  Absoluut wel. Nagenoeg al het werk in Nederland vindt plaats op gemengde werkplekken – enkele uitzonderingen daargelaten – dit maakt het al islamitisch gezien onaanvaardbaar. Punt twee is dat veel vrouwen werk doen dat haram is: ten eerste omdat op veel werkplekken een hoofddoek niet is toegestaan dus doen sommigen hem af. Tweede je werkt met alcohol en andere haram producten: als je in een keuken werkt of achter de kassa zit. Je doet kashf al awrah – bijvoorbeeld in de verpleging, thuis- of bejaardenzorg waar je oude mannen helemaal moet ontkleden en wassen…in het geval van thuiszorg zit je afgezonderd met vreemde mannen in hun huis. Dan heb je nog de zusters die in de financiële dienstverlening zitten waar ze direct of indirect met interest/rente/riba te maken krijgen en zusters die rechten hebben gedaan en zich bezighouden met zaken die direct tegen de din ingaan.

  Als een zuster wil werken uit noodzaak of anderzijds kan ze beter voor zichzelf beginnen: cateringbedrijfje, autorijschool waar ze meisjes leert rijden, vertaalwerk, handeltje via internet/webshop. Genoeg halal mogelijkheden mits je creatief bent.

Geef een reactie